In MemoriamCavalier King Charlesin Spaniel:
* Jablen Knight Rider "Samu"
* Jablen Mcgyver "Santtu" 
* FIN MVA Jablen Cappuccino "Timi"
* Decosin Dinah "Neri"
* C.I.B POHJ FIN SE NO MVA JV-00 Jablen Alejandro"Kasperi"
* IN MVA LT MVA BALT V-08  Breeze fiction or true "Roci"
* Cuddlier Apple of My Eye "Demi"

Pienimünsterinseisoja:
* V-01 Prihan Elton "Toni"
* Seitsenaukeen Jonatan "Miro"

Kiharakarvainennoutaja:
* Curltriever Most Wanted "Damme"
* FI MVA Cimramin Gerera "Sade"
* C.I.B POHJ FIN NO SE MVA (n) Cimramin Enrique "Jose"


*****************************************************************************************

Jablen Knight Rider "Samu" 

6.1.1995 - 10.5.2001  FIN13097/95  Blenheim
Silmät: OK (30.3.1996)  Polvet: OK
Isä:FIN MVA Breeze Aprill Joker Emä:Panda´sRose of Jablen Ei: FIN MVA EUV -91 Space Mission Via Chantiz
Kasvattaja: Jaana Leppiaho, Kempele

Samu oli ensimmäinen cavalierini ja samalla myös ensimmäinen oma koirani. Se oli luonteeltaan hyvin temperamenttinen ja omapäinen uros. Jos Samu ei saanut omaa tahtoaan läpi, se suuttui silminnähden. Kuitenkin, sitten kun saimme suhteemme kuntoon, Samu oli todella helppo ja kiva harrastuskaveri.

Harrastukset:
Näyttelyuramme tyssäsi alapurentaisuuteen, mutta Samu on käynyt pari kertaa hakemassa tuloksen kehästä.

Agility:
Menimme alkeiskurssille jo pentuna ja laji vei heti mukanaan. Ja miksipä ei olisi vienyt sillä tämä oli selvästi Samun ja minun yhteinen juttu! Harrastimme kuitenkin vain omaksi iloksemme. Kun tulin itse raskaaksi en voinut enää juosta radalla, joten oli saatava joku toinen ohjaamaan Samua tai agility jäisi koiraltakin pois pitkäksi aikaa. Kysyin ystävältäni Paulalta, josko hän voisi ohjata Samua Jokeriveljen (FIN & S MVA Jablen Knight Joker) lisäksi. Paula suostuikin, yhdellä ehdolla... Samun tulisi osallistua virallisiin agilitykisoihin! Eihän siinä auttanut kuin suostua. Samu oli kyllä ihan kilpailuvalmis koira, en vain ollut saanut itse aikaiseksi lähteä sen kanssa kisoihin asti.

Samu nousikin todella nopeasti mini 3-luokkaan, jonka jälkeen aloin taas itse ohjaamaan sitä äitiyslomani loputtua. Oli kyllä melkoinen hyppäys lähteä kolmosiin kisaamaan kun itse olin jäänyt sen kanssa sinne möllitasolle...

Samulle tuli sydämen sivuääni 5-vuotiaana ja se eteni nopeasti huonompaan suuntaan, minkä vuoksi agility jouduttiin lopettamaan. Samulle aloitettiin lääkitys heti sivuäänen toteamisen jälkeen, mutta lääkityksestä ei ollut tarpeeksi apua minkä vuoksi poika nukutettiin ikiuneen vain 6-vuotiaana.


*****************************************************************************************Jablen Mcgyver "Santtu"
 29.11.1995 - 13.3.2001   FIN49284/95  Blenheim
Sydän: OK (24.9.2000) Silmät: OK (24.9.2000) Polvet: OK
Isä:C.I.B FIN MVA LV MVA EE MVA V-96 V-97 EEV-97 LVV-01Breeze Double Bet Emä: Panda´s Last by Laiza Ei:FIN MVA DK MVA Charmsbourne Lone Ranger
Kasvattaja:  Jaana Leppiaho, KempeleSanttu oli kaikkein tärkein ja läheisin cavalierini. Upeampiluonteista koiraa ei voi olla olemassa! Vaikka Santun elämä oli välillä kovaa, se oli aina todella positiivinen ja iloinen. Vaikka se oli varmasti todella kipeä välillä, se ei näyttänyt sitä ollenkaan ulospäin ja antoi aina hoitaa itseään ilman vastaanhangoitteluita. Aivan kuin Santtu olisi tajunnut, että kaikki oli sen itsensä parhaaksi ja hoitajat saivatkin tottua sen pusutteluihin hoitojen aikana.

Santtu ehti saada yhden pentueen Kallioluodon kenneliin.

Näyttelyt:
Santun kanssa pääsin aloittamaan näyttelyissä käymisen. Menestys oli melkoisen vaihtelevaa johtuen Santun sairauteen liittyvästä rappaamisesta. Hyvinä päivinä menestystä kuitenkin tuli siinä määrin, että Santtu ehti saada 2 x SERT ja 1 x VSP sekä useita muita PU-sijoituksia.

Agility:
Santtu harjoitteli Samun siivellä esteet, mistä "isovelu" edellä siitä nuorempi perässä -tyylillä. Santun hyppytyyli oli melkoisen humoristista katsottavaa, se kun hyppäsi kaikki neljä jalkaansa yhtä aikaa ilmaan ja hypyt suuntautuivat suoraan ylöspäin eikä suinkaan eteen. Rimojen toiselle puolelle päästiinkin aina juuri ja juuri, tosin ajan myötä tämäkin asia korjaantui ja hyppytyyli saatiin normaalimmaksi.

Santun kisaura taisi alkaa eräällä kisareissulla jonne mentiin alunperin Samun ja Jokerin kanssa. Saatiin päähämme idea, että Santtu voisi mennä ykkösluokan nollakoirana. No, mentiinhän me. Tai siis Paula sen sinne vei. Santulla oli niin pirun hauskaa mutta äitiä tuli ikävä aina parin esteen jälkeen... Kovaa vauhtia ensimmäiset hypyt ja puomi, jonka jälkeen huomasi äidin ja loikki yleisöön. Paula kutsui Santun takaisin ja rata jatkui. Tosi, Santtu poseerasi yleisölle joka esteen välissä, joten taisi tulla kieltoja enemmän kuin laki sallii... ja seuraavassa mutkassa mentiin taas häntä heiluen äitiä hakemaan! Vaan ainakin Santulla ja yleisöllä oli kivaa!

Samun kanssa startattuani ja kilpakammosta päästyäni mentiin Santunkin kanssa virallisiin kisoihin. Santtu sai mini 1-luokasta kaksi kuma -tulosta. 

Santun elämässä on ollut paljon epäonnea. Ilmeisesti ensimmäisistä rokotuksista johtuen alkoivat Santun elämän ensimmäiset vaikeudet. Niskaan tuli tulehdus, joka väänsi Santun pään täysin vasemmalle. Tämä vaiva oli pitkään eikä siihen meinattu millään löytää hoitokeinoa. Santtu söi vaikka kuinka monet lääkekuurit joista ei ollut kuitenkaan apua. Pää oli niin vinossa ettei liikkuminenkaan onnistunut kunnolla, joten pennun lihaksetkaan eivät päässeet kehittymään ja tämä toi mukanaan lisää ongelmia. Näihin ongelmiin haimme apua kiropraktiikasta, hieronnasta sekä homeopaattisista hoidoista, jotka helpottivat Santun oloa.

Sitten alkoi alituinen rappaaminen. Aivan kuin jokin olisi pakottanut Santun rappaamaan kaulan aluetta vaikka ei olisi ollut tarvetta. Pannan laittaminen kaulaan aiheutti heti rappaamis reaktion, joten Santtu kulki valjaissa. Vuoden 2000 kesä oli Santun parasta aikaa. Tuntui, että ongelmat olivat vähentyneet huomattavasti ja parempaan suuntaan oltiin menossa.

Syksyllä ongelmat kuitenkin taas lisääntyivät ja Santtua alettiin todella tutkimaan. Vuoden vaihteen jälkeen Santtu oli menossa lääkäriin leikkaukseen, jossa otettaisiin niskasta näytepala josta toivottiin selviävän syy oireisiin. Lääkärin kanssa keskusteltiin vielä asiasta ja kun edelleen ei tiedetty mistä ihmeestä ongelmat saattoivat johtua, eikä ollut yhtään varmaa, että näytepalakaan antaisi siihen vastausta, päädyttiin päästämään Santtu paikkaan missä kipua ei enää tunnu.

Santulle tehtiin ruumiinavaus josta selvisi, että sillä oli tyrä pikkuaivoissa. Lääkärimme alkoi hakemaan lisää tietoa asiasta ja lopulta Englannista löytyi tieto että kaikki oireet viittasivat sairauteen nimeltä syringomyelia.

SANTUN MUISTOLLE:
Muista minua,
kun olen mennyt hiljaisuuden maahan kauas pois,
kun enää et voi pitää kädestäni,
tai minä lähdön hetkelläkin jäädä.
Muista minua,
kun puhumista ei enää yhteistä tulevista,
muista ainoastaan
-on jo ohi neuvojen ja rukousten aika.
Ja välillä jos minut unohdatkin ja muistat taas,
niin älä siitä huoli:
jos pimeydeltä, hajoamiselta yhtäkään säästyy ajatuksistani,
niin ennen unohda ja hymyile kuin surren kanna minun muistoani.
 
-Christina Rosetti-*****************************************************************************************FIN MVA
Jablen Cappuccino "Timi"

 28.3.2001- 6.7.2004  FIN23713/01   Ruby
Sydän:  OK (8.11.2003) Silmät:  OK (13.4.2002) Polvet:  OK
Isä:FIN MVA EUVV-06 Breeze by My Ramsansaa Emä: Jablen Racelina Ei: Chantiz Pot Blackberry
Kasvattaja:  Jaana Leppiaho, KempeleTimi oli todella arka pentuna. Sen kanssa piti tehdä paljon töitä, että sen sai sosiaalistumaan ja luottamaan ihmisiin. Toisten koirien kanssa sillä ei koskaan ollut ongelmia tulla toimeen. Kova työ tuotti kuitenkin tulosta ja vanhemmiten Timistä tuli huomattavasti reippaampi ihmisten suhteen.

Ei se koskaan ollut aivan tyypillinen cavalier joka säntää suoraan siliteltäväksi oudonkin ihmisen luo, mutta meni kyllä rapsuteltavaksi kunhan sai ensin rauhassa tutustua. Muuten Timi oli kyllä todella reipas ja iloinen poika, joka rakasti noutamista.Harrastukset:

Näyttelyt: 3 x SERT, 1 x ROP.  SCKCS:n erikoisnäyttelyn paras urospentu, 16 urospennun joukosta.
SCKCS:n VUODEN 2001 PENTU!


Jyväskylässä 18.11.01 Erittäin miellyttävä, hyvän kokoinen, maskuliininen uros. Ihastuttava pää ja ilme. Erinomaiset raajat kulmauksineen. Tilava runko. Erinomainen hännän kanto ja ylälinja liikkeessä. Miellyttävä luonne. Erinomaiset liikkeet. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti. ROP-pentu.

Noutaminen: Timi oli kova poika kantamaan tavaroita, joten leikinvarjolla aloimme opettelemaan myös noutamista. Noutamisesta tulikin Timin lempiharrastus.

Timi olikin melkoinen vesi peto. Siellä missä vettä, siellä Timi. Talvella Timi taas pyöri pitkin hankia, että joka paikka oli märkänä. Tästä meille tulikin ns. korvakierre. Timin korvat tulehtuivat aina kun ne kastuivat ja korvathan olivat kuivat vain sisällä. Lääkitys auttoi aina vähäksi aikaa mutta kun antibiootit loppuivat tulehdus tuli takaisin. Loppujen lopuksi korvat olivat niin kipeänä ettei Timi pystynyt enää nukkumaan öisin. Tulin siihen tulokseen ettei Timin tarvitse kärsiä enää korvien takia joten tein vaikean päätöksen ja päästin Timin kivuttomille laitumille.


*****************************************************************************************

V-01
Prihan Elton "Toni"

19.8.2000-16.3.2005  FIN38682/00  Ruskea päistärikkö
Isä: FIN MVA AJax Emä: FIN MVA EE MVA Tasakallion Minttu-Maaria Ei: FIN MVA Lapstar Joiku
Kasvattaja:  Jyrki Vohlonen, KuusamoToni tuli meille 7 kuukauden ikäisenä. Tarkoituksena oli saada siitä oiva apuri kanalintujahtiin. Toni oli saanut elää vailla rajoja pentuaikansa, joten jouduimme aloittamaan kaiken alusta. Tottelevaisuuden ja laumajärjestyksen opetteluun kuluikin ensimmäinen vuosi, jonka jälkeen päästiin vasta itse metsätyöskentelyn opettamiseen.

Toni oli perusluonteeltaan melkoisen rauhaton. Sille oli hankalaa rauhoittua vain olemaan. Se tekikin kaiken aina täysillä, vähintään 110 lasissa aivan kuin siinä olisi ollut vain ON ja OFF napit, joista se oli yleensä sillä ON puolella... Rauhassa olo piti opettaa erikseen. Toni oli erittäin ystävällinen ja avoin. Se oli kiltti, mutta osasi kyllä olla hankalakin kun tiesi tilaisuutensa tulleen esim. kokeissa.

HARRASTUKSET:

Näyttelyt:  2 x SERT, 2 x CACIB, 2 x VSP

Kokeet:  KAER NUO 0

Junkkarissa 22-24.9.2001 saimme ulkomuoto arvostelussa arvosanan erinomainen, kokeessa pisteet olisivat riittäneet tulokseen, mutta emme saaneet tehtyä riistatyötä koska lintuja ei meidän hakualueilla ollut. Tonin noutotyö oli sen ryhmän ehdottomasti parhain ja tuomari olisikin halunnut antaa siitä vielä enemmän pisteitä kuin oli mahdollista.

Tonin bravuuri olikin juuri noutaminen. Se nouti mitä vain, mistä vain eikä koskaan epäröinyt talteenotoissa. Seisominen olikin jo huomattavasti hankalampaa. Haku oli hyvää ja riistaa löytyi, mutta seisomisesta ei puhettakaan. Toni ajoi linnut suorilta ylös. Työllä ja tuskalla saimme sille yhdesti noin pari sekuntia kestäneen seisonnan aikaiseksi ja siihenpä se sitten jäikin. Tonia käytettiinkin sitten enemmän sorsametsällä, missä se oli erittäin taitava haavakkojen löytäjä.

Oulussa 25.8.2002 suoritimme avoimen luokan vesityön täysin pistein, tuomarina Raimo Polvi. Nuorten luokan vesityö käytiin tekemässä muutaman kerran ennen kuin saatiin täydet pisteet. Toni kuumui jos joutui odottamaan vuoroaan kovin kauan, ja se näkyi sijaistoimintoina. Syödään ruohoa, nostetaan koipea ja harhaillaan pitkin rantoja ennen kuin oikeasti keskityttiin tekemään töitä. Lopulta Tonille saatiin päähän, että myös koetilanteessa tehdään kuten käsketään ja avoimessa luokassa ei enää höpötelty.
*****************************************************************************************


Seitsenaukeen Jonatan "Miro"
 
22.4.2003 - 3.8.2007 FIN27399/03  Ruskea -valkoinen
Lonkat:  D/D kastroitu
Isä:Tröborg´s Zoro Emä: Seitsenaukeen Frigga Ei: FIN MVA FIN KVA Carlo Vom Fehntjern Meer
Kasvattaja: Katajamaa Marja, Ivalo
 Miro oli melkoisen pehmeä mamman poika. Se oppi nopeasti ja oli helppo kouluttaa, mutta kehittyi henkisesti melko myöhään, joten etenimme koulutuksen kanssa hyvin pienillä askelilla.

Mirolla oli suuri riistavietti ja lenkilläkin mentiin koko ajan nenän perässä. Riistan löydyttyä pehmosta tuli huomattavasti kovakorvaisempi ja emännältä tarvitiin huomattavasti jämäkämpää asennetta jotta poika saatiin kuulolle.
Kotona Miro oli todella rauhallinen sohvaperuna, joka nautti suuresti rapsutuksista. Miron ja emännän välillä oli keskusteluyhteys joka ilmeni mitä ihmeellisimmillä örinöillä, ja Miro oli kova poika juttelemaan!

HARRASTUKSET:

Näyttelyt:
Miron kanssa käytiin muutaman kerran näyttelyissä parhaana tuloksena AVO EH 1.

Kokeet:

Kävimme useamman kerran seisojien vesityökokeessa ja viimeisimmästä saimme 4 pistettä. Yksi piste karisi kun Miro yritti lähteä ilman lupaa mutta totteli pysähdys käskyä. Kiitos tästä kuului sorsametsästyksen aloitukselle!!!

Tarkoituksenamme oli jossain vaiheessa osallistua myös KAER-kokeisiin, mutta keväällä 2007 huomasimme Miron kiveksissä jotain outoa. Lääkärikäyntikään ei täysin selvittänyt mikä Miron kiveksiin yhtäkkiä tuli, mutta päädyimme kastrointiin jotta ei tulisi lisäongelmia tulevaisuudessa. Tämän vuoksi jouduimme siis hautaamaan startti haaveet kokeissa.

Hakutyöskentelyssä Miro piti hyvin kontaktin ohjaajaansa eikä metsästänyt itselleen. Luovit eivät olleet ihan parhaita mahdollisia, mutta toisaalta emme siihen hirveästi kiinnittäneet huomiotakaan. Riistattomassa maastossa Miro ei malttanut luovia kunnolla vaan teki enemmän pistoja suoraan eteen. Kun riistaa selvästi oli, luovit meni kuten pitääkin. Pistotyylistä huolimatta Mirolla ei koskaan jäänyt lintuja välille, tai ainakaan niitä ei ole koskaan emännän ja koiran välistä lentoon lähtenyt.

Mirolla on ollut jo pienestä pitäen erittäin pysyvät ja hyvät seisonnat. Siltä ei vaadittu vielä tiedottamista, joten oli emännän tehtävä löytää seisonnalla oleva Miro. Seisonnalta Miroa ei saanut pois luoksetulo kutsulla. Sen seisontaan pystyi luottamaan täydellisesti, se ei ajanut lintua lentoon ilman emännän lupaa. Miro seisoi monesti melko kaukaa, joten seisonnasta tuli vaiheittainen.

Avansissa Miron pehmeä luonne tuli hyvin esiin ja se kaipasi emännältä monesti tukea nostattaakseen linnut lentoon. Avanssin jälkeen ei voinut vielä aivan täysin luottaa, että Miro pysyisi paikallaan käskystä. Muistuttelimme välillä narun avulla kuinka tässä tilanteessa tulikaan toimia.

Riistan noutamisessa Mirolla ei ollut ongelmia. Se otti riistat heti spontaanisti ja palautti suoraan ohjaajalleen. Miro oli hyvin pehmeäsuinen noutaessaan ja toi haavakotkin elävänä käteen.

Kävimme luonnetestissä Iisalmessa 28.8.2005 seuraavin tuloksin: toimintakyky +1 kohtuullinen, terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, puolustushalu +1 pieni, taisteluhalu +2 kohtuullinen, hermorakenne +1 hieman rauhaton, temperamentti +3 vilkas, kovuus +1 hieman pehmeä, luokse päästävyys +3 hyväntahtoinen, luokse päästävä, avoin, laukauspelottomuus laukausvarma yhteispisteet: 170 pistettä.

Miro kastroitiin maaliskuussa koska kiveksistä löytyi kummallisia patteja. Miro rauhoittui todella kovasti tämän seurauksena. Kuvaan tuli myös kummallisia murinoita ja syönti huononi lopussa kovasti. Lenkki halutkaan eivät olleet enää parhaasta päästä. Miro nukkui kovasti ja haluja käydä pissallakaan ei löytynyt. Yöllä rapsuteltuani Miroa löysin kaulalta pari pattia, toinen oli litteän kanamunan kokoinen ja toinen kuulan kokoinen.

Vein seuraavana päivänä lääkäriin jossa todettiin , että Mirolla todennäköisesti oli lymfooma ja elinikää jäljellä muutama kuukausi. Niin se elämä taas vie ja Miro lähti paremmille metsästysmaille taivaan valtakuntaan. Shokki oli valtaisa!!
*****************************************************************************************


Curltriever Most Wanted "Damme"
 Synt. 10.9.2007 - k. 12.11.2009  FIN28629/08  Musta
Säkä: 70cm Lonkat: A/A Silmät: MRD (ok)  Kyynärät: 0/0   GSD llla NORMAL PRA Terve
Isä: AU CH Curlybrook Y to K to Win Emä: AU CH Curltriever Up Town Girl Ei: AU CH GB MVA Kelsmere Kingcup of Daelyp
Kasvattaja:  Christine Kelly, Australia
Omistaja: Paula Sarkkinen & Kirsi LauriPaula oli kauan aikaan houkutellut minua ottamaan uutta pentua Joselle kaveriksi. Löydettyään kiinnostavan uroksen Australiasta soitto tuli, että otatko ja mitä siihen voi muutakaan sanoa kuin
"Joo otetaan".

Damme kotiutui Iin kamaralle ja melkoinen termiitti se olikin!  Poika oli, joka paikassa päällään... Meitä kovasti huvitti pojan isot korvat mutta Dammen kyllä tunnisti myös kävely äänestäkin, se kun kuulosti kuin ankka kävelisi tulemaan ....mutta olihan meillä isot "räpylätkin". Damme oli ollut Australiassa kova uimaan joten olihan niistä "räpylöistä" hyötyäkin!

Meistä tulikin iso poika. Säkä on 70cm, painosta ei ollut enää tietoa :)

Aloitimme myös näyttelyuran Tervolasta 25.4.2009 tuloksena SERT ja VSP.

Dammesta kasvoi mukavan oloinen poika, joka perusluonteeltaan oli hyvin kiltti ja tekemisen haluinen koira. Vauhtia riittää yllättävän paljon kun pääsi tekemään hommia. Isosta koostaan huolimatta Damme oli yllättävän ketterä. Asioiden omaksuminen olikin sitten toista luokkaa....se vei HIEMAN aikaa ;) Sitten kun asia meni päähän se kyllä pysyi siellä.

Riistaviettiä löytyi pojalta vaikka kuinka. Huonoin puoli Dammessa oli sen läheisriippuvuus, joka kohdistui laumanjohtajaan mutta suurimmassa määrin minuun. Sen asian kanssa painittiin, joka päivä. Välillä näyttikin, että helpottaa. Ensin luulin Josen ja Dammen tappeluita laumajärjestyksen selvittelyiksi mutta ei se sitä ollutkaan vaan hyökkäyksiä tuli mitä ihmeellisissä paikoissa ja ilman syytä.

Tästä syystä kokeilimme myös Dammen muuttoa Paulan luo. Valitettavasti se ei auttanut. Mitä enemmän tapauksia tuli sitä vaikeammiksi ne tulivat. Joidenka vuoksi Damme nukkui pois 12.11.2009.

*****************************************************************************************

Decosin Dinah "Neri"
Synt. 6.10.2012- k. 12.4.2013  FIN 58817/12  Blenheim
Silmät: -  Sydän: Polvet: - MRI: -
Isä:Baletta´s One By one Emä:Cuddlier Apple of My Eye
Ei:C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA NO MVA Panda´s Dynamite Dodge
Kasvattaja:  Kirsi Lauri, Ii

Koko sukutaulu KoiraNetissäNeristä kerkesi tulla mulle todella rakas pieni tyttö, jonka itse olin kasvattanut. Tyttö oli todellakin luonteeltaan minun mieleeni juuri sellainen joka mun mielestä cavalierin piti olla. Reipas, iloinen ja kotona rauhallinen.Tyttö rakasti meidän kiharoita varsinkin Josea. Mitä isompaa kaveria oli, sen parempi. Neri lähti liian aikaisin luotani pois :´( Neri nukkui pois sylissäni 12.4.2013


Neri 6,5kk


Neri 6,5kk


Neri lenkillä

*****************************************************************************************

C.I.B POHJ FIN SE NO MVA JV-00 Jablen Alejandro"Kasperi"
Synt. 10.2.2000- k. 1.5.2013  FIN15304/00 Blenheim
Sydän: OK (6.10.2007)  Silmät: OK (8.4.2001)  Polvet: OK
Isä:FIN MVA Jablen Poet Preacher Emä:FIN MVA Jablen Nectarine
Ei: Xeriex Fertile Fotzie
Kasvattaja: Jaana Leppiaho, Kempele

Koko sukutaulu KoiraNetissäKasperi tuli minulle puolivuotiaana kun sen edellinen perhe joutui luopumaan siitä. Olin jo kauan haaveillut uudesta näyttelykoirasta ja Kasperi kyllä toteutti tuon haaveen täysin!

Kasperi nautti aina esiintymisestä joten sitä oli todella mukava viedä kehään. Poika oli aina reipas, iloinen ja halusi olla ihmisten lähellä kuten cavalierin kuuluukin.HARRASTUKSET:

Näyttelyt:
Suomesta: 2 x CACIB, 4 x VSP, 10 x  ROP, 1 x RYP-2, 1 x RYP-5, 7x ROP-VET, 1 x BIS-VET-4.
SCKCS:n erikoisnäyttelyissä VSP-pentu,  PU4.
Ruotsista:  1 x  SERT, 1 x CACIB, 2 x ROP .
Norjasta: SERT CACIB VSP.

Outokumpu 16.4.2011:
11 årig veteranhane. I utmärkt kondition. Vackert maskulint huvud. Mörka milda ögon. Utmärkt kropp och benstomme. Fina vinklar. Vältecknad. Mycket förgoende för sin åldern, mycket fritt steg och ungdomligt temperatur.
Suomennos:
11-vuotias veteraaniuros, joka on erinomaisessa kunnossa. Kaunis maskuliininen pää. Tummat lempeät silmät. Erinomainen runko ja luusto. Hienot kulmaukset. Hyvät värimerkit. Erittäin hyvin liikkuva ikäisekseen. Erittäin vapaa askel ja nuorekas tempperamentti. PU2, ROP-VET, BIS-VET4

Agility:harrastettiin agilitya omaksi huviksemme Kasperin ollessa nuorempi. Kasperin lempiesteitä olivat putket, puomi ja A-este. Emme koskaan lähteneet kilpailemaan virallisesti, mutta epävirallisissa kisoissa kävimme harvakseltaan.Muuta höpötystä: Kasperin kanssa harjoiteltiin myös TOKO-liikkeitä ja ne olivatt aina mieluista puuhaa. Emäntä ei vain saanut itsestään kaivettua sitä kilpailuviettiä esille tämän lajin tiimoilta, joten virallisesti emme kisanneet vaikka Kasperista siihen olisi kyllä ollut.

Kasperi ei ollut mitenkään erityisen innostunut noutamisesta, mutta kun kotiimme saapui ensimmäinen seisoja alkoi noutaminen kummasti kiinnostaa myös Kasperia. Kasperi meni aivan sekaisin kun sille heittettiin noudettavaa. Se haki mielellään niin maalta kuin vedestä.

LUONNETESTI 29.5.2005 Kuopiossa: Toimintakyky -1 pieni, terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, puolustushalu +3 kohtuullisen hillitty, taisteluhalu -1 pieni, hermorakenne +1 hieman rauhaton, temperamentti +2 kohtuullisen vilkas, kovuus +1 hieman pehmeä, luokse päästävyys +3 hyväntahtoinen, luokse päästävä, avoin, laukauspelottomuus laukauskokematon. Loppupisteiksi muodostui +97.


Kasperi nukkui pois 1.5.2013 pitkän ja hyvän elämän eläneenä ja on nyt sateenkaarisillalla muitten kaverina.

*****************************************************************************************

IN MVA LT MVA BALT V-08  Breeze fiction or true "Roci"
Synt. 11.12.2002- k. 20.5.2013 FIN11197/03  Tricolour
Silmät:18.4.2007 Sydän:23.7.2009  Polvet:21.4.2004 MRI: -
Isä:C.I.B FIN MVA LV MVA EE MVA V-96 V-97 EEV-97 LVV-01Breeze Double Bet Emä:FIN MVA JV-01Breeze Raimbow´s Macig
Ei: C.I.B FIN MVA EE MVA LT MVA EEV-98 LTV-98 Crawford Costello
Kasvattaja: Lehtonen Pirjo & Kirsi Silkkolantie 20, 16610 Kärkölä
Omistaja: Kirsti Määttänen, Rimmintie 25, 04680 HIRVIHAARA (Mäntsälä)

Koko sukutaulu KoiraNetissä


 

Roci tuli meille viettelemään eläkepäiviään Panda´s kennelistä. Roci asusteli siskoni luona Oulussa.Rocilla oli kaverina 2 kissa ja cavatyttö nimeltä Reya ( Cuddlier Apple Blossom), joitten kanssa se leikki ja nukkui. Siellä ne ajatti toisia takaa ja kisasivat. Roci sai erityiskohtelua Reyan tullessa taloon ja pääsi aina silloin tällöin Elisan kylkeen sänkyyn nukkumaan. Elisa voi tehdä sille ihan mitä vaan ja Roci nautti. Iloinen herrasmies jolla virtaa riitti vaikka muille jakaa.Roci pääsi merellekin nauttimaan. Poika olikin ihmeisään kun ensin joutui uimaan rantaan ja maa oli pelkkää hiekkaa. Asumuskaan ei ollut normaali vaan joutui nukkumaan teltassa....MITÄ IHMETTÄ????? Onneksi tarjonta oli hyvää :DRoci viimeisenä päivänä

*****************************************************************************************

Cuddlier Apple of my Eye
"Demi"

Synt. 3.4.2009- k. 27.5.2015  FIN 125039/09  Tricolour
Silmät: ok 2/2012  Sydän: ok 4/2012   Polvet: 0/0 MRI: D (6,2mm) kuvattu 29.5.2012 Steriloitu
Isä:C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA NO MVA Panda´s Dynamite Dodge Emä:Vinhallan Maahisloru
Ei: FIN MVA Crawford Royal Tan Man
Kasvattaja:  Minna Hämäläinen, Oulu

Pentueet:
Cuddlier kennelin k-pentue


Koko sukutaulu KoiraNetissä

Harrastukset: Näyttelyt: 2x Eri
Kemi KR 24.-25.7.2010 15kk. Viehättävä ilmeinen pää. Hyvä purenta. Hyvin kulmautunut ja liikkuu erinomaisesti. Eri, JUK3Demi tuli palautuksena Kemistä kasvattajalle ja oli vailla aktiivista perhettä. Minna soitti Paulalle ja kysyi tietääkö se ketään, joka haluaisi pienen cavalieri tytön. Puhelun jälkeen käytiin katsomassa kotisivuilta kenestä on kyse. Koska tytössä oli samaa sukua kuin Kasperissa, alkoi minua kiinnostamaan kyseinen koira. Niinhän siinä sitten kävi, että Demi muutti meille asumaan.

Demistä tulli äitien äiti :D Tämän parempaa pentujen hoitajaa ei voi ollakkaan. Demi kyllä antautui täysillä äitinä olemiseen, joka johtikin masennukseen kun Neri kuoli. Onneksi Demille tuli uus vauva Cira jota se hoiti alusta lähtien kuin omanaan. Elämä lähti heti hymyilemään kun Cira tuli taloon ja kovasti Demi yritti imetellä Ciraa kuin omiaan. Vieläkin Ciran jo aikuistuessa Demi leikitti sitä kuin muitakin pentujansa.

LUONNETESTI:
Toimintakyky: +1 kohtuullinen, Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puollustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty, Taisteluhalu: +3 kohtuullinen, Hermorakenne: +1 hieman rauhaton, Tempperamentti: +3 vilkas, Kovuus: +3 kohtuullisen kova, Luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus: ++ laukauskokematon pist. 188

video pimeään huoneeseen asti
video seinä ja laukaus

Agilityyn on nyt tutustuttu ja kyllähän tyttö siitä pitää!

Demi nukkui pois 27.5.2015. Pitkän harkinnan jälkeen päätin päästää Demin sateenkaarisillalle muitten joukkoon, kun Demille oli tullut rapsutus oireita. Oireet oli hyvin lieviä mutta niitä tuli enenemässä määrin. Siitä ei ole tietoa oliko syy syringomyelia vai liimakorva koska kumpikin Demillä oli todettu magneettikuvissa.

*****************************************************************************************

FI MVA Cimramin Gerbera "Sade"
 
Synt. 18.4.2010-k. 17.6.2016   FI32282/10   Musta
Lonkat: B/B Silmät: Ok Kyynärät: 0/0 Säkä:
EIC :
Sairas GSD: Normal PRA: Terve steriloitu
Kasvattaja / toinen omistaja: Sarkkinen Paula, Oulu
Isä:FIN MVA Curlicue´s Winnie the Pooh Emä:Cimramin Ernestina
Ei:GB SH CH Lenellie Black Kontender

Koko sukutaulu KoiraNetissä

Sade tuli minulle sijoitusnarttuna Cimramin kennelistä. Ensin oli tarkoitus ottaa Sateen äiti Napu (Cimramin Ernestina) Josen kaveriksi, mutta kun Napulle kävi huonosti päädyin ottamaan siitä pennun.

Synnytyksessä ollessani mukana, kävi niin, ettei Napu jaksanutkaan ponnistella yksinään ja jouduin auttamaan. Poika oli tukkinut tien moneksi tunniksi, joten oli melko veltto syntyessään. Pojan jälkeen syntyi sitten Sade ja jouduin kovan työn tekemään, että kaikki vesi tuli keuhkoista ulos ja sain tytön virkoaan. Jotenki jo siinä tuli yhteys tähän pikku rääpisköön :) Se tunne eimuuttunut koko matkalla. Se pienen pieni tyttö oli tullut jäädäkseen mun sydämeen.


Nyt ilokseni vielä sain tietää tytön olevan Pätkiksen (Curlicues Winnie the Pooh) tyttö, jota olinkin toivonut.
Nyt se vaan jaksaa kasvaa ja pienestä "rääpisköstä tuli IIISO likka. Uinti halut kasvoi suuriksi ja vesityöstä tulikint maailman parasta hommaa. Tyttö loikkaa kauhealla loikalla veteen.


Näyttelyt:
Erikoisnäyttely 2010 VSP-pentu
Raahessa 29.1.2011 Kaunis nuori narttu. Hyvänmallinen pää. Erinomainen kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä ylälinja ja karvapeite. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne. Lupaava nuori koira.
JUN ERI 1 SA PN3

3xSERT ja taipparit läpäistynä FI MVA

Nome:

taipparit 11.6.2016

Sosiaalinen käyttäytyminen:Rodulle tyypillinen hieman pidättyväinen, kuitenkin avoin
Uimahalu: Suuri
Hakuinto: Kattaa koko alueen omalla persoonallisella tyylillään.
Noutohalu: Ottaa linnut epäröimättä
Riistankäsittely: Hyvä
Palauttaminen: Suoraan ohjaajan läheisyyteen
Reagointi laukkaukseen: Tarkkaavainen
Itseluottamus ja aloitekyky: Etenee kanille, jota palauttaa yli puolen välin
Yhteistyö: Hyvä
Yleisvaikutelma: Vie kokeen läpi tyylikkäästi ja hallitsee osatehtävät ja hyväksytään noutajan taipumuskokeen.
Veli-Erkki Haataja

Sade päästettiin paremmille metsästysmaille koska virtsankarkailuun ei enään lääkitys auttanut vaan pissa tuli koko ajan läpi. Sade steriloitiin n. vuosikkaana ja virtsankarkailuoireet alkoi 4v. tienoilla. Nyt viimeisen vuoden aikana ne sitten pahentui niin ettei se ollut enään satunnaista vaan aina nukkuessaan pissat tuli alle. Lääkitys Sateella oli viimeiset puolivuotta mutta lopussa sekään ei auttanut, joten oli aika päästää tyttö pois. Sade oli loppuun asti onnellinen pieni perhonen joksi sitä nimitin koko sen elämän ajan. Taipparitkin saimme viime metreillä läpi, ei niinkään kovan treenin päätteeksi vaan enemmänkin kovan henkisen kasvun päätteeksi joka me tehtiin näiden vuosien aikana yhdessä aikaa tytölle antaen.


*****************************************************************************************

C.I.B POHJ & FI & NO MVA SE MVA (n)
Cimramin Enrique "Jose"
Synt. 14.7.2007 k.14.7.2017   FIN 43989/07  Musta
Lonkat: B/C Silmät: OK Säkä: 66cm
EIC: Sairas GSD: Normal PRA: Terve
Isä:GB SH CH Lenellie Black Kontender At Kelsmere Emä:C.I.E IE& NO MVA Celtic v-07 Springcurl Keepthefaith
Ei: GB CH Darelyn Double Dutch
Kasvattaja: Sarkkinen Paula, Oulu

Koko sukutaulu KoiraNetissä

Jose erottui sisaruksistaan jo heti syntymästään saakka. Poika kun oli yli puolet isompi muita ja lähti alusta asti valloittamaan maitobaaria asenteella kaikki tai ei mitään! Pienemmät sisarukset lennätettiin törkeästi irti parhailta tisseiltä ja ei kun itse siihen tilalle. Josea oli alusta asti helppo käsitellä. Poika oli todella reipas ja hyvin utelias tutkimaan maailmaa. Jose kantoi jo viisiviikkoisena eka kerran kuppia! Kantamisvietti oli Josella tosi voimakas. Sillä oli jatkuvasti jotain suussa niin luvallista kuin luvatontakin.

Olen kyllä huomannut eron muihin rotuihin mitä on omistaa kihara ja mitä kaikkea sen päässä liikkuukaan!!!!!! Josen kanssa sai aina olla varppeellaansiitä mitä se seuraavaksi keksii. Painoa oli n.41kg ja korkeutta 66cm.


Josen ensimmäinen näyttely oli Rovaniemellä 22.3.2008 tuomarina Saija Juutilainen. Arvostelu oli seuraavanlainen: 8kk, olemukseltaan mukava, oikea, hyvä luustoinen ja tasapainoinen urospentu. hyvä ilme, urosmainen pää, vielä voimakkaat otsaluut, vahva purenta. Hyvä korvien asento, vahvat käpälät. Erittäin kulmautunut, hyvä kaunis ylälinja. Erittäin linjain kulmautunut, tiiviit käpälät, hyvä häntä! Hyvin kihartuva karvapeite, liikkuu erinomaisella askelpituudella, edestä vielä pentumaisesti löysä. Mukava luonne. 1Kp, ROP-pentu.


Kävimme myös Vaasan KV-näyttelyssä 26.4.2008 ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja kotia tuomisena oli ensimmäinen SERT ja VSP. Tuomarina oli Siv Sando, Norja.

Näyttelyistä: 1x ROP-pentu, 2x vara-SERT, 1x vara-CACIB, 4x CACIB, 4x SERT, 3x ROP, 3x VSP
Kiharoiden erikoisnäyttelystä JUN ERI 1 PU3 Vara-SERT!
Ruotsi: VSP, CERT 6.3.2010 Piteå
ROP, CERT 11.7.2010 Kiruna
ROP, CERT 5.3.2011 Piteå---->NO & SE(n) MVA
Norja: ROP, CACIB, CERT 20.3.2010 Harstad
ROP,CACIB, CERT 19.3.2011 Harstad
MH-testi: Hyväksytty

NOME:
Taipparit 5.9.2010. Koeselostus:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu myönteisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Hyv. Uimahalu: Hakee hyvin rannalta heitetyn, mutta tarvitsee useita lähetyksiä hakeakseen veneestä heitetyn lokin. Hyv. Noutohalu: Ottaa linnut oma-aloitteisesti. Hyv. Nouto-ote: Hyvät otteet linnuista. Hyv. Palauttaminen: Voisi palauttaa suoraviivaisemmin, luovuttaa riistat ohjaajan käteen. Hyv. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen. Hyv. Itseluottamus ja aloitekyky: Koira ei löydä kania useista lähetyksistä huolimatta, vaikka irtaantuukin ohjaajasta riittävästi. Hyl. Yhteistyö: Hyvä. Hyv. Yleisvaikutelma: Hyvän vesityön ja haun suorittanut koira, joka kuitenkaan ei löydä kania! Hyl.

Taipparit Kemi 16.7.2011
Sosiaalinen käyttäytyminen: Normaali. Hyv. Uimahalu: Ui mielellään. Hyv. Hakuinto: Hakee Alueella Kohtuullisen tehokkaasti. Hyv. Noutohalu: Vaikeuksia ensimmäisellä linnulla, muut linnut ja kanin tuo moitteetta. Hyv. Nouto-ote: Hyvä ote. Hyv. Palauttaminen: Voisi palauttaa hieman suoraviivaisemmin. Hyv. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen. Hyv. Itseluottamus ja aloitekyky: Selvittää jäljen. Hyv. Yhteistyö: Riittävä. Hyv. Yleisvaikutelma: Tasaisella vauhdilla työskentelevä uros, joka tänään esittää riittävästi taipumuksiaan. Hyv.
NOU1 --> POHJ & FI MVA


 
LUONNETESTI:
Toimintakyky: +1 Kohtuullinen, Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu: +1 pieni, Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen, Hermorakenne: +1 hieman rauhaton, Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas, Kovuus: +3 Kohtuullisen kova, Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma. LTE +171 pst


Luonnetestiin olen tosi tyytyväinen, eikä siellä mitään yllättävää tullutkaan. Jose oli järki jätkä johon pysty aina luottaa täysin.
Josesta kasvoit juuri sellainen mieskuin halusinki. Jose oli niin Murun (Cimramin Cranberry) kaltainen, että niitä oli jopa joskus vaikea erottaa toisistaan. Jose oli avoin, erittäin kontaktinhaluinen ja ihmisystävällinen poika. Jose osasi rentoutua missä vaan käytiinkin. Vanhuuden päivillään Jose rauhoittui metkuistaankin pikku hiljaa ja viimeiset vuodet elettiin täysinäisessä symbioosissa mitä koiran kanssa voi vain elää. Nautin täysin siemauksin unelma koirastani joka osasi toimia kuin ajatus ja tietenkin pienin huumoripilkahduksin höystettynä!

 


Jose viimeisenä keväänä tosi hyvässä kunnossa ja elämänsä voinnissa vielä tässä.


10v.

Jose lähti kirjaimellisesti saappaat jalassa sateenkaari sillalle ja täytenä shokkina mulle. Aamupäivällä kaikki oli vielä hyvin ja se pötkötteli mun rinnan päällä monta tuntia nauttien läheisyydestä ja illalla Jose oli poissa :( Kolmannen keuhkokuumeen alkumetrit oli meille liikaa ja päästin pojan pois kyynelten vieriessä poskilla jatkuvana purona. Olit NIIN SUURI PERSOONA!! ja jätät jälkeen suuren aukon monen elämään. IKÄVÄ ON SANOIN KUVAAMATON! HYVÄÄ MATKAA RAKAS<3 <3 <3


 

 

 
 
kennel decosin kiharat cavalier uutiset in memoriam kirsi.lauri@pp1.inet.fi kennel Decosin linkit pentuja pentueet