Uutiset

Kiitos Jennylle isosta työstä kennelsivujen saamiseksi valmiiksi!!!!.

 

9.6.2019

Aikaa on taas vierähtänyt. Muutamissa näyttelyissä on Lumin kanssa käyty. Lumi on ollut 2x ROP pentu. Jedillä olikin aika luopua näyttelyurasta ja Jedi kastroitiin alkuvuodesta. Olipas kerrankin seesteinen juoksuaika meidän taloudessa. Ai, että siitä nautittiin!! Olen ollut hieman laiska talven aikana tokoreenien kanssa, mutta oli mukava huomata, ettei koirat olleet unohtneet talven aikana mitään. Josko tässä taas kesällä intoutuis reenaamaan lisää. Mitään kauheaa paloa mulla ei tuonne tokokentille ole mutta on se mukava huomata, että ne menevät eteen päin. Ihan peiliin saa katsoa kun etenevät hitaasti potentiaalia kyllä olisi :D Lumin kanssa kävimme pyörähtämässä paahtavassa näyttelyssä Rovaniemellä ja hyvinhän neiti siellä meni. Meille kuumuus teki vain hyvää. Toivottavasti tulee lämmin kesä :D

29.8.2018

Onhan siitä mennyt melkein vuosi kun viimeksi päivittelin sivuja. Lauma on tällä hetkellä tämmöinen

Jedin ja Mytyn lisäksi on meille tullut tyttö, joka on jo 7kk ikäinen tällä hetkellä. Elämme kovasti pentuarkea ja opettelemme olemaan nätisti ja opettelemme koko ajan uusia asioita. Kaikkien kanssa olemme aloittaneet tokoilun ja Lumi harjoittelee myös näyttelyssä oloa ja rauhallisesti 4 jalalla kävelyä :D Olemme muuttaneet maalta kaupunkiin, joka sekin on ollut meille kaikille opettelua.

Mytty on opetellut kulkemaan lenkeillä matkassa ja talomme läheisyydessä valjaissa.

Jedin kanssa ollaan käyty näyttelyissä ja epätoivon hetkellä ajattelin jo lopettaa koko homman, että ei me sitä viimeistä sertiä saada, tuli Ylivieskasta sitten tuliaisina VARA-SERTi!!! Ehkä me jossain vielä käydään kokeileen. Olen keskittynyt tällä hetkellä reenaileen tokoa ja siinä sivussa rally tokoa Jedin ja Lumin kanssa. Jopa Lumi on mennyt yhden rally radan nakki nokassa kiinni :D

Jedi Oulun näyttelyssä 2018

17.10.2017

Aikaa on taas vierähtänyt ja onhan talossa ISO kiharankokoinen aukko ollut siitä lähtien kun Jose joutu meidät jättämään. Jedi on ollut hyvin yksinäinen ja reagoinut kovasti siihen, että johtaja on poissa. Varmaan osa syynä on minun suru, johon Jedi on reagoinut myös. On se vain suuri muutos kun yksi elämäni tärkeimpiä koiria on poissa ja joutuu sitä tyhjää sohvan nurkkaa katsomaan jossa Jose aina makoili. Onneksi meillä on kuitenkin Jedi pitämässä mun jalat liikkeessä ja mielen virkeänä, oishan se ihan hirveää jos yhtäkkiä ei oliskaan ollut enään yhtään koiraa!!!

Olemme Jedin kanssa ahkerasti ottaneet tokoliikkeitä ja saaneet hyvin jo liikkeitä eteen päin. Seuraaminenkin jo
sujuu "kotona" ihan kivasti, kun ei ole häiriötekijöitä. Nyt pitäisi sitten jalkautua tekemään juttuja missä on muitakin ja ihmetellä sitten mitä seuraavaksi tehdään :D Pilli on tullut myös uutena kuvioihin, joka on Jedille ihan uus juttu. Entiset omistajat kävivät Jediä katsomassa ja tuumasivat, että tältähän on kaikki huonot tavat karsiutuneet..eihän se enään hauku kun ovikello soi, nuole ihan koko aikaa pitkin naamaa tai kulje kahdella jalalla :D Me ollaan vähän opiskeltu talon tavoille tuumasin vaan. Tuumasivat heti, että hyvä hyvä :) Näin se homma etenee ja kivahan se on kun käyvät Jediä tervehtimässä, rakas koirahan se heille on vieläkin ja lapsilla kova ikävä .

16.7.2017

Laumamme on kasvannut lopullisesti Jedillä kun heidän perheeseen tuli allergiaoireita. Jedin kanssa on aloitettu kova tottelevaisuuskausi ja olemme edistyneetkin hyvin ja pienin askelin.... Jedi oppii yllättävän helposti uusia asioita ja tekee innolla töitä joten katotaan mihin minulla rahkeet riittää ja kunnianhimo viedä koiraa eteen päin. Meidän lauma on myös kohdannut suuren surun kun laumajohtajana ollut Jose päästettiin sateenkaarisillalle toissa päivänä toistuvien keuhkokuumeitten takia. Kaikki on tullut ihan puskista ja nopeasti päälle mitään ennakkovaroituksia antamatta. Nytkin aamupäivä loikoiltiin Josen kanssa monta tuntia niin, että Josen pää oli mun rinnan päällä imien niin täysillä läheisyyttä kun vain vo puolin ja toisini. En tiedä tiesikö tuo jo ennalta ja jätti meille kummallekkin ikimuistoisen hetken mieleen ennen matkaa tähtiin, vaikka sen muisteleminen tekeekin nyt niin hemmetin kipeää.

Josen kanssa oli rikas elämä. Se keksi kaiken ja teki mahdottoman mahdolliseksi. Vaikeeta meillä oli välissä mutta sitä rakkaampaa elämää yhdessä. Nyt sohva on tyhjä ja vieressä paikka vapaana ...mun kainaloinen on poissa. Vaikka monta monituista koiraystävää on saanut laittaa tähdeksi taivaalle tämä palvelus tuntui ylitsepääsemättömälle.

HYVÄÄ MATKAA RAKAS!!!

Se, mitä olimme, olemme nyt.
Se, mitä meillä oli, on edelleen.
Yhteinen menneisyys,
lähtemättömästi läsnä.
Kun siis kuljet metsässä,
jossa kuljimme yhdessä ja
etsit aurinkoiselta pientareelta varjoani,
kun pysähdyt kukkulalle katselemaan kaukaisuuteen
ja kädelläsi etsit tapasi mukaan minua,
etkä enää löydä ja tunnet surun hiipivän sydämeesi.
Ole hiljaa.
Sulje silmät.
Hengitä.
Kuuntele askelteni ääntä sydämessäsi.
En ole poissa, kuljen mukanasi,
aina sinussa.

11.2.2017

Kotona meno on hiljaista :D Jose viettää rauhallisia eläkepäiviä sohvan uumenissa ja Jedi leikkii kovasti kissamme Mytyn kanssa. Kesän näyttelyitä ajatellen pitää nyt keväällä kunnostautua ja käydä Jedin kanssa kovasti näyttelyreeneissä jotta poika tottuu muihin uroksiin vieressä eikä näin ollen tarvitsis nostaa sitä häntää ylös. Siinä se on seuraava mission. Uutta Narttuakin olen katsellut ja miettinyt mitä haluaisin, mikä kiinnostaisi ja mistä sellainen löytyisi....saa nähä!!!

13.11.2016

V ihdoin ja viimein sain ostettua uuden tietokoneen ja siihen laitettua ohjelmat jotta saa kotisivuja päivitettyä. Aikaa on mennyt ja kotilauma muuttunut kovasti. Kotona on enään vain Jose. Juulikin muutti omaan kotiin Raaheen ja Sade lähti paremmille maille sateenkaarisillalle. Jose on ollut ihan hukassa. Onneksi meillä on hoitokoira talossa Jedi (D. Foibos), joka tuo lohtua Joselle lauman pienenemisestä. Jose oireilee kovasti kun jää yksin, joka on hyvin ymmärrettävää kun aina on ollut useita koiria kaverina. Fredi (D.Freyer) ja Jedi ovat käyneet kesällä näyttelyissä ja todella tyytyväinen saa olla poikien saavutuksiin. Fredin ensimmäinen näyttely ja SERT, PU2 ja Jedillä 2 näyttelystä SERT ja toisessa oli jopa ROP. Cavalierien erikoisnäyttelyssä 11.11 Jedi oli JUN4 ja sai SA, joten sielläkin meni ihan hyvin.

Jedi pöydällä hienosti

19.7.2016

Kovasti on aikaa mennyt kun viimeksi päivittelin sivuja. Pentusten kanssa kävimme erikoisnäyttelyssä jossa Juuli tuli paras narttupentu kisassa toiseksi!! Yoda oli oman luokan neljäs. Hyvin osasivat pennut käyttäytyä kehissä vaikka harjoittelua ei ollut ollenkaan alla. Hihnassakaan pennut ei aikasemmin ollut pahemmin olleet :D
Tämän jälkeen olemme käyneet Juulin kanssa Polvijärvellä josta tuli ERI. Juulin kohdalla näytelyt on käyty koska Juulin lantiossa on toivomisen varaa ja häntä nousee korkealle. Katselemme sitten tulevaisuudessa onko Juulista siitoskoiraksi ollenkaan.

Myös oman lauman sisällä on ollut muutosta. Cira,Nuutti ja Yoda ovat löytäneet omat kotinsa. Kaikilla menee hyvin ja niitä rakastetaan täysillä. Sade on kanssa jättänyt lauman ja siirtynyt sateenkaarisillalle koska virtsankarkailusta tuli ongelma johon eivät lääkkeetkään auttaneet. Saimme kuitenkin taipparit läpi ennen sitä ja nyt tuli vahvistus Sateen Suomen muotovalioarvosta!!!
Kotoa löytyvät enään omia Jose ja Juuli ja kevääseen asti meillä asustelee Juulin veli Jedi jonka kanssa ois tarkoitus käydä näyttelyissäkin.


Jedi 8kk

Kävin myös Oulun näyttelyssä esittämässä Fredin (Decosin Freyer) ja eka näyttely sujui hyvin ja tuomisena oli kennelin ensimmäinen SERTI...huippua!!!!


Fredi 1v.

12.9.2015

Kävimme tänään kovasti kyläilemässä pentusten kanssa. Ensin kävimme Blenjoy-kennelissä leikkimässä Friidan kanssa.


Sen jälkeen kävimme Cimramin kennelissä mutkan kummipojan synttäreillä ja saatiin vauvoista uudet seisomakuvat kiitos Paulan!! ja vielä veljen pojan synttäreillä joskin pennut jo nukku sen ajan autossa ihan reporankana. Kotona ruoka ja sen jälkeen ei kyllä oo inahdusta kuulunut. Oli työn täyteinen päivä pennuilla :)

6.9.2015

Nyt on Jedikin saanut oman perheen ja kaikki on sujunut hyvin. Kotona on vielä Yoda, joka jääkin kotiin jos ei sijoitusperhettä löydy. Joten mitään pakkoa ei ole paikkaa löytää. Nyt tuntuu, että laumamme on täysi ja odottelemme mitä näistä uusista tulokkaista sitten kehkeytyy.

luulempa, että tässä on tarpeeksi :D

21.8.2015

Kiirettä on pitänyt ettei ole kerennyt kuin pentujen kuvia tänne päivitellä. Nyt osa pennuista on jo lentäneet pesästään ja siirtyneet uusiin koteihin onnellisina pieninä cavaliereina. Toivotaan onnea uusiin perheisiin. Kaksi urosta on vielä vapaana. Yksi perhekoiraksi ja jos löytyy hyvä harrastus/näyttelykoti niin toinen menee sinne tai sitten se jää kotia :) saas nähdä. Tytön nimeksi tuli sitten Juuli ja sen kasvua jännitän kovasti mitä siitä tulee..tällä hetkellä lantio on mietinnän alla mikäs siitä kehittyy!!! Pojat oon nimennyt Jediksi (blenheim) ja Yodaksi. Pikku hiljaa pojatkin nimet oppii. Tänään kävimme metsälenkillä koko poppoolla pitkästä aikaa kun oli lämmintä ja siitä alla kuvia:
Nuutti ja Sade hippasilla

ja loppu säntäys

2.8.2015

Taas uusi viikko takana pentujen elämässä. Pannat ovat nyt kaulassa ja terveystarkastuksessa ollaan käyty. Kaikki on todettu terveiksi ja valmiita matkaamaan muutaman viikon kuluttua uusiin koteihin. Todella tasainen on tämä pentue ja minulla onkin vaikeuksia päättää mikä poika jää nyt Juulin lisäksi kotiin. On se hankalaa :D

25.7.2015

Pennut kasvaa tohinalla. Nyt ne syövät jo kolme kertaa päivässä penturuokaa ja Wendyn ruokinta vastuu vähenee. Hyvin on Wendy hommansa hoitanut ja pitäät lattiat siistinä vieläkin. Cira on siirtynyt sitten leikittäjän rooliin niin Wendy saa olla rauhassa pennuilta väliajat. Cira onkin hyvin kärsivällinen varaäiti ja pennut tykkää leikkiä Ciran kanssa ja nukkuvat sen vieressä. Myös Mytty yrittää kovasti pentuja leikittää mutta sen leikit on vielä liian rajuja pentujen mielestä. Käytiin tutustelemassa auton kyytiin ja metsään. Kovasti pennut oli kummissaan alustasta ja maistelivat miltä hiekka maistuu. Tulo matkalla olikin monta sikeästi nukkuvaa vauvaa kyydissä.
Muutama kuva alla metsästä:


4.7.2015

Nyt ovatkin jo pennuilla silmät auki ja kova tohina kuuluu pentulasta. Hirveitä ne ovat syömään ja ensimmäiset opettelevat pikku hiljaa kävelemään.


tällasia möllyköitä tällä hetkellä ::)

1.7.2015

On taas tapahtunut monta monituista asiaa. Wendy synnytti 5 pentua 19.6. 4 poikaa ja yhden tytön. Nyt katsellaan mitä näistä pennuista kehittyy ja tehdään sen mukaan tulevaisuuden suunnitelmia. Ainakin nyt pennut voivat hyvin ja pulskasti. Sade kävi Kajaanissa näyttelyssä ja sai viimeisen SERTinsä...nyt pitäs kasvattajan mukaan saada ne taipparit läpi :P Ikäviäkin uutisia on Demin pois meno juuri ennen kuin Wendy tuli meille. Päätös oli rankka mutta oikea :´(

14.5.2015

Wendy on nyt alustavasti ultrattu että onko kantava....olihan siellä pentuja tulossa <3 Pennut syntyvät juhannuksen tienoilla. Wendyn käytöksestäkin on voinut sanoa sen olevan tiineenä kun neiti on niin väsynyt, hellyyden kipeä ja huono syöntinen.

23.4.2015

Nyt on sitten Wendy eilen astutettu Duncanilla. Jos luoja suo pennut syntyisivät juhannuksen tienoilla. Nyt jännitetään sitten ultraan asti...HUI!!

18.4.2015

Tänään Ciran kanssa Outokummussa tuomarina Lundava Astrid, avo eri1 sa pn1 serti vsp!!! Sieltä se toinen serti napsahti tulemaan.... hienolla arvostelulla: keskikokoinen ja -voimakas, kaunis pää, silmien alta saisi olla täytetympi, elegantti kaula, hyvä selkälinja, tasapainoisesti kulmautunut, yhdensuuntaiset kauniit liikkeet, hyvä turkin laatu, erinomainen tempperamentti.

Sijotuskoirani D. Disalla alkoi sittenkin juoksu ja ensi viikolla olisi astutuksen aika. Uroksena on eestiläinen EST & LV & LT & BALT & RUS JUN CH, Hel JW'11, HEL W'11, Fin JW'11, LT JW'12, LV JW'12, TLN W'12, BALT w'12, EST & LV & LT & BALT & FIN CH INT CH
Helandros Wizard Of Love "Duncan"

saa nähä mitä sieltä tulee....jännää!!!!

14.1.2015

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Hyvää Uutta vuotta kaikille ja uusia suunnitelmia on taas viriämässä. Eros ja Emie saivat uudet hienot kodit ja kummallakin pojalla kuuluu menevän tosi hienosti. Ensimmäinen näyttelykin on takana ja Cira oli hienosti PN3 ja sai Vara-Sertin.

Suunnitelmissa on myös sijotusnarttuni Wendyn astutus tässä keväällä. Wendy onkin jo käynyt sydänkuuntelussa ja todettu terveeksi. Ensi viikolla on luvassa MRI kuvaus ja sitä nyt jännätään tässä kovasti. Uroksia on mietitty kovasti ja paljon riippuu nyt MRI tuloksista mitä tullaan käyttämän. JÄNNÄÄ!!!

 

 
 
kennel decosin kiharat cavalier uutiset in memoriam kirsi.lauri@pp1.inet.fi kennel Decosin linkit pentuja pentueet